‘Tapijt is niet te reinigen …’

‘Als een tapijt eenmaal gereinigd is, wordt het veel sneller opnieuw vuil’. Een veelgehoorde misvatting. ‘De beschermlaag verdwijnt’, is de verklaring van veel mensen. Het gevolg is dat het reinigen van tapijt steeds verder uitgesteld wordt. Er wordt gewacht met reinigen tot het echt niet meer om aan te zien is. Dit fabeltje wordt helaas keer op keer bevestigd door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen. Als gevolg worden consumenten steeds huiveriger om tapijt in hun woonkamer te plaatsen.

Tapijt is natuurlijk wél uitstekend te reinigen

Regelmatig (borstelend) stofzuigen blijft het belangrijkste onderhoud, hiermee wordt veel vuil afgevoerd voor het de kans krijgt om zich aan de vezels te hechten. Daarnaast kan reiniging middels bijvoorbeeld James Water een grondige reinigingsbeurt effectief uitstellen, hiermee kunt u namelijk zeer gericht oppervlakkige vervuiling handmatig verwijderen.

Voor een grondige reiniging is de sproei-extractie methode zeer geschikt. Dit gaat middels een machine, waarbij het tapijt met behulp van een reinigingsmiddel wordt schoongespoeld. Hiermee kan uw tapijt er weer als nieuw uit komen te zien. Zelfs als u de reiniging zelf uitvoert, kunt u goede resultaten boeken. U kunt bij bijvoorbeeld een verhuurbedrijf of sommige woninginrichters een machine huren.

Op de bijgaande foto ziet u het reinigingsresultaat dat James heeft behaald in het 5* Ritz Carlton hotel in Shanghai. Zij gebruikten tot die tijd producten op basis van zeep op hun zeer kostbare tapijt, wij hebben onze James producten voor sproei-extractie reiniging gebruikt. Het resultaat is verbluffend.

Goede reinigingsmiddelen van essentieel belang

Wel is het van essentieel belang dat er een correct reinigingsmiddel gebruikt wordt, anders is de pret van zeer korte duur. Er wordt helaas namelijk vrijwel altijd een product op basis van zeep bij de machine geleverd. Dit is goedkoop en lijkt op het eerste gezicht aardig te werken. Echter, zeep vormt een plakkerig residu dat op termijn versneld vuil aantrekt. Hierdoor is het bovenstaande fabeltje ontstaan. Dit hoeft echter niet zo te zijn, als er maar een goed reinigingsmiddel gebruikt wordt.

James heeft hiervoor de perfecte producten in huis. Voor wollen tapijten (en meubelstoffen) is er James Cleansoft, een product dat de oorspronkelijke eigenschappen van het wol herstelt en een uitstekende reiniging verzorgd. Voor synthetische tapijten (en meubelstoffen) is er James Cleanmaster, een product dat niet alleen uitstekend reinigt maar er ook voor zorgt dat het tapijt juist minder snel vuil wordt.

Professionele reiniger? SWTM.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een grondige reiniging professioneel te laten uitvoeren. Kies in dat geval voor een door de Stichting Waarborg Tapijt & Meubelreiniging gecertificeerd bedrijf, dan haalt u een reiniger in huis met verstand van zaken.

Deel dit bericht!

Er is nog meer te ontdekken

Demi Ueberbach

De Grote Zomerschoonmaak

Met onze tips & tricks zorg je ervoor dat de zon niet het enige is dat gaat stralen deze zomer!