Buitentapijt: Lekker knus

De buitenruimte wordt steeds vaker onderdeel van onze leefruimte als een verlengstuk van de woonkamer. Steeds meer mensen voorzien hun terras van een zonnedoek, paviljoen, veranda of andere manieren om overdekt te kunnen zitten. Om je terras compleet te maken en plekken te creëren voor gezelligheid zoals binnen, is er buitentapijt.

Buitentapijten (en kunstgras) zijn daarvoor ideaal, je loopt zo op je blote voeten naar buiten! Een buitentapijt is warm en lekker zacht aan je voeten en ziet er gezellig uit. Echte buitentapijten zijn weerbestendig. Het kleed kan dus de gehele zomer buiten blijven liggen. Het is ook ideaal voor kinderen die net leren lopen en onhandig hard kunnen vallen. Weg met die lelijke betonvloer van je balkon of iets te oude sierbestrating op je terras. In no time verander je een saai, betonnen balkon of een ongezellige hoek van de tuin in een stijlvolle zitplaats.

De finishing touch is natuurlijk het onderhoud hiervan. De meeste buitenkarpetten zijn waterbestendig, waardoor het onderhoud net even wat makkelijker is. In ons laboratorium worden wekelijks vele tapijten getest op onderhoud en reiniging, ook af en toe een buitenkarpet zoals de Atlantique outdoor van Carpet Sign. De test voor een buitenkarpet is net even anders natuurlijk, daar de omstandigheden heel anders zijn. Zo wordt er ook getest of het karpet met een hogedrukreiniger schoon gespoten kan worden. Als dit mogelijk is, is het een grondige methode om na een lange zomer het karpet weer goed schoon te krijgen.

Ook een buitenkarpet dient regelmatig stofgezogen te worden. Zand is de sluipmoordenaar op élk type vloer. Juist ook op tapijt, dat de unieke eigenschap bezit zand en stof te verbergen. Hoewel dit erg prettig en gezond is, is het voor de levensduur van elk tapijt belangrijk dat het minimaal 1x per week stofgezogen wordt.

Ook in een buitenkarpet kunnen vlekken komen. Als deze niet (geheel) met water te reinigen zijn, neem dan James Vlekkenspray voor olie- en vetachtige vlekken zoals schoensmeer, olie, teer en kauwgom. James Vlekkenwonder is ideaal voor vlekken van bijvoorbeeld rode wijn, koffie, gras en bloed. Met deze producten blijft ook uw buitenkarpet mooi schoon!

Heeft u na een mooie zomeravond vervelende olievlekken of vetvlekken van bijvoorbeeld de barbecue of frituurpan in uw tapijt? Hiervoor is James Roover ideaal. Zelfs een olievlek in uw kleding kan probleemloos verwijderd worden!
En mochten de vlekken net naast uw buitentapijt terecht zijn gekomen op bijvoorbeeld uw houten of (natuur)stenen vloer, dan hoeft u geen tegels of planken te vervangen want het product James Bandit zal u versteld laten staan!

Deel dit bericht!

Er is nog meer te ontdekken

Demi Ueberbach

De Grote Zomerschoonmaak

Met onze tips & tricks zorg je ervoor dat de zon niet het enige is dat gaat stralen deze zomer!